Ärilehe andmetel noolib lennujaama turvamislepingut ka Urmas Sõõrumaa USS Security ja üleilmselt tuntud turvakorporatsioon Securitas

Tallinna lennujaam on objekt, mida on äärmiselt keeruline valvata. Täna valvab lennujaama G4S, kes pakub siinses regioonis kõige keerulisemaid lahendusi lennujaamade eripärasid silmas pidades. USS on leidnud hankel osalemiseks Šveitsi partneri, kelle kaudu üritatakse täita rahvusvaheliste keeruliste objektide valvamise kogemuse nõue. Tegemist on vajalikke litsentse omava hangete jaoks tehtud projektifirmaga ICTS Europe S.A., kes ise suuri objekte ei valva.

Tallinna Lennujaama lennundusjulgestusjuht Tarvi Pihlakas rääkis Ärilehele, et 2015. aastal lõpeb AS-i Tallinna Lennujaam leping praeguse lennundusjulgestuse teenuse pakkuja AS G4S Eestiga.

"Oleme välja kuulutanud lihtsustatud korras hanke lepingupartneri leidmiseks järgmiseks viieks aastaks. Eeldame, et hanke aastane maht on ligikaudu 3,8 miljonit eurot. Kuna lennundusjulgestus on äärmiselt spetsiifiline valdkond, kus eesmärk, reguleeritus ja rahvusvaheline järelevalve on need, mis määravad teenuse sisu ja mehitatusele esitatavad nõuded. Kuigi hankel kvalifitseerimist eeldavad ka eelpoolnimetatud faktorid, siis teenuse hind on üks objektiivsemat hindamist võimaldav kriteeriume," viitab Pihlakas sellele, et hanke võidab ikkagi see ettevõte, kes pakub kõige odavamat hinda.

Ärileht kirjutas, kuidas Eesti Raudtee nõukogu võib lähiajal pikendada ettevõtte turvalepingut oma nõukogu liikme Urmas Sõõrumaa turvafirma USS Securityga. Selleks nõukogule õiguse kolme aasta eest, riigihanke järel sõlmitud nn 3+2 leping.