Keskkonnaministeeriumi kalavarude osakonna juhataja Ain Soome sõnul on Eestil kui NAFO (Loode-Atlandi kalandusorganisatsiooni) veeala suurimal krevetipüüdjal EL-i liikmesriikide hulgas suurim krevetipüügikvoot. Nii eelmisel kui ka sel aastal on krevetipüügikvoot sama, seejuures võib kahes piirkonnas olla korraga üheksa Eesti lipu all sõitvat kalapüügilaeva.

Enne jõule võttis EL-i ministrite nõukogu vastu ja kinnitas 2007. aasta kalapüügikvoodid ning püügitingimused Loode-Atlandil. Eesti kalalaevadele on seal kõige olulisem krevetipüük peamiselt kahes piirkonnas, püüdjateks on AS DAGOmar ja AS Reyktal.

Eesti taotles koos Leeduga endale eraldi krevetipüügikvooti Ida-Gröönimaa vetes, kuid  ajalooliselt on seal kvoot olnud jaotatud Taani ja Prantsusmaa vahel. Paraku polnud liikmesriigid valmis Gröönimaa vete krevetipüügivõimaluste jaotamisel pretsedenti looma. Samuti kehtib EL-i püügikvootide jaotamisel liikmesriikide vahel printsiip, mille kohaselt järgitakse ajaloolist kvoodijaotust. Kui Taani ja Prantsusmaaga ise oma krevetipüügikvoote ära kasutada ei suuda, võivad nad kasutamata jäänud osa üle kanda Eestile ja Leedule.