Üks näide Eesti erinevate profiilidega ettevõtete koostöö kohta on kompleksne ja multifunktsionaalne rongidele mõeldud kliimaseade, mis valmis Interconnect Product Assembly, Saku Metalli ning Radius Machiningu koostöös.

Elmia messil esimest korda osalenud ASi Interconnect Product Assembly (IPA) müügi- ja arendusjuhi Marko Männi sõnul on koostöö tulemusel sündinud kliimaseade leidnud oma koha nii Saksa kui ka Suurbritannia vagunitootjate seas, tuntumad kliendid on Siemens ja Bombardier.

"IPA eesmärk oli pöörata Eestile tähelepanu kui Skandinaavia suurimale tööstuspargile, kus võetakse kliendi soov ja lahendatakse komplektselt koostöös mitme firma vahel," selgitas Männi messil osalemise tagamaid. "Kliendil jääb ära erinevate võimaluste otsimine, mis turgu tundmata ei pruugi head tulemust anda," lisas ta.

OÜ Radius Machining juhataja Veljo Konnimois märkis, et tegi Elmia messiga tutvust üheksa aasta eest.

"Eesmärgid on õnnestunud saavutada igal aastal, eriti kui mõõta saadud kontaktide arvu. Samas tuleb tunnistada, et peaaegu alati tuntakse meie tegemiste vastu huvi lootuses saada konkurentidest odavamad hinnad," lausus Konnimois.