Eesti kindlustusseltside liidu juhatuse liikme Kristjan Niinemaa andmeil kasvas 2007. aastal Eestis tervikuna selliste jõus olevate lepingute arv ligi viiendiku võrra, jõudes aasta lõpuks 53 000-ni, kirjutab Eesti Päevaleht.

“Kuigi kliendid sõlmisid möödunud aastal meie juures üle 5000 uue lepingu, siis umbes sama palju lepinguid ka juba lõppes, mistõttu jõus olevate koolifondi ja lastekindlustuse lepingute arv jäi 2006. aastaga võrreldes peaaegu samale tasemele,” rääkis Hansapanga investeerimistoodete osakonna juhataja Art Lukas.

“Sellega oleme turu arengult Eestis tunduvalt ees oma Läti ja Leedu naabritest,” ütles Lukas.

Kui Eestis oli eelmisel aastal selliseid jõus olevaid lepinguid ligi 34 000, siis Hansapanga tütarettevõtete vastav arv oli Leedus üle nelja ning Lätis üle 11 korra väiksem. Lukase sõnul kasutavad lõunanaabrid selle võrra enam muid investeerimisvõimalusi.

Sampo Life SE juhatuse esimehe Imre Madisoni sõnul on laste tuleviku kindlustamine olnud aktuaalne läbi aja: “Nüüd, kus ülikooliharidus on valdavalt tasuline, on teema üha populaarsem. Minu arvamus on, et las laps kogub tarkust ja vanemate eesmärk on teda selles protsessis toetada.”

Madisoni sõnul kasutatakse klassikalise meetodina selleks elukindlustuslepingut, millega tagatakse järeltulijatele finants-stabiilsus juhuks, kui vanematega midagi juhtub.