Atria OY tegevdirektor Seppo Paatelainen ütles, et firmal on tõesti huvi Eesti lihatööstuste vastu, kuid kinnitas, et ühegi ettevõttega läbirääkimisi osaluse omandamiseks praegu ei peeta. “Baltikumi vastu aga huvi on, eelmisel kuul omandasime osaluse ühes Leedu lihakombinaadis,” sõnas Paatelainen.

Eestis võivad Atriat huvitada eelkõige kolm lihatööstust: Valga Lihatööstus, Wõro Kommerts või Saaremaa Lihatööstus. Tallegg ja Rakvere Lihakombinaat kuuluvad juba Atria suurimale konkurendile HK Ruokatalole ning ülejäänud Eesti lihatööstused on Soome suurima lihatööstuse mõistes mikroskoopilised.

Atria huvi Eesti lihatööstuste vastu on tunnistanud ka ASi Wõro Kommerts juhatuse esimees ja üks omanikke Aigar Pindmaa. “Olen Seppoga kohtunud, kuid see oli esmane pealiskaudne kontakt,” ütles Pindmaa. “Rääkisime kumbki oma ärifilosoofiast. Kui palju võiks Wõro Kommerts maksta, sellest pole juttu olnud.”

Valga Lihatööstuse juht Elmut Paavel ütles Atria Eestisse tulemist kommenteerides, et tema ettevõttel pole praegu lisainvesteeringuid vaja. “Otseseid kontakte meil Atriaga pole olnud, varem on mõned investeerimispangad küll Valga Lihatööstuse vastu huvi tundnud, kuid ütlesime, et huvi praegu pole,” rääkis Paavel, kes on ka Valga Lihatööstuse üks omanikke.

Atria OY on Soome suurim lihatööstus, mille turuosa Soome lihaturul on umbes 25 protsenti. Atria esimese poolaasta käive oli 5,8 mld krooni ja ärikasum 123 miljonit krooni.