Eesti kõrval ühinesid maksupetturluse vastu võitleva konventsiooniga Austria, Belize, Läti, Nigeeria, Saudi Araabia, Singapur ja Slovakkia, vahendab OECD pressikeskus.

Lisaks allkirjastasid Burkina Faso, Tšiili ja Salvador kavatsuste protokolli, millega väljendasid soovi konventsiooniga tulevikus liituda.

"See on konventsiooni jaoks ajalooline hetk ja järjekordne võidetud raund võitluses maksupetturite vastu," ütles OECD peasekretär Angel Gurria allkirjastamistseremoonial.

"Viimase kahe aasta jooksul on rohkem kui 60 riiki konventsiooniga liitunud või andnud märku soovist seda teha. See on tähtis vahepunkt teel tihedama koostöö ja suurema läbipaistvuse poole, mille läbi muutub rahvusvaheline maksusüsteem õiglasemaks kõigi maksumaksjate jaoks," ütles Gurria.

G20 riigid toetavad järjekindlalt konventsiooni. Viimasel G20 rahandusministrite ja keskpankurite kohtumisel julgustati kõiki riike tungivalt allkirjastama mitmepoolse maksukonventsiooniga liitumise kavatsust ning sellesuunalistest arengutest OECD-le teada andma.