Reedel taasavab OÜ Keisri Köök mineraalvee villimise tehase Häädemeestel, kus viimati puuris mineraalvett Pärnu õlletehas 1980-ndatel. Tehase juhi, ärimees Alar Kullisoni sõnul oodatakse nüüd veel loodusliku mineraalvee tootmise tunnistust ning siis saab neist juba Eesti kolmas tootja ja müüja, kel on ametlikult õigus sildistada oma 0,5- ja üheliitrised pudelid looduslikku mineraalvett sisaldavateks. Mai algul teatas Verska Mineraalvee OÜ samuti tunnistuse saamisest. Loa saamine võttis neil aega kaks aastat ja sellepärast müüdi Värska vett looduslike mineraalidega vee nime all, kuigi tegelikult on tegemist samasuguse, Värska kaevust nr 5 puuritud veega, mida on aastaid müünud juba AS Värska Vesi Värska Originaali sildi all. Ettevõte on saanud aga nüüd, ühelt poolt tänu tunnistusele ja teisalt ka koostöös A. Le Coqiga (millele kuulub 20 protsenti ettevõttest), uue hingamise ja investeeringud seadmetesse-hoonetesse. Varem ainukese loodusliku mineraalvee müüja Värska Vesi AS-i juht Urmas Jõgeva aga ainult tervitab kodumaiste konkurentide tulekut ja loodab sellega imporditud vee osakaalu vähendada. Häädemeeste vee elluärataja OÜ Keisri Köök on siiani tegelenud põhiliselt hoopis sushi müümisega jaekettidele, nüüd võetakse juurde lihtsalt uus tootmisharu. Alar Kullison ütleb, et vee maitse võiks kõige enam sarnaneda Leedus toodetava Vytautase veega, mineraalide sisaldus ja soolasus on suurem kui näiteks Värskal või Gruusia brändil Borjomil. „Kaubandusvõrku jõuame arvatavasti juuni algul. Reedel presenteerime oma toodet jaekauplustele,” ütles Kullison. „Vee hinnaklass tuleb umbes sama, kus on teisedki mineraalveed, see jääb eeldatavalt alla euro, aga on kallim kui tavalised pudeliveed.”