?Vara veel rääkida,? jääb Peeter Rebane napisõnaliseks, lisades siiski, ?aga teemaks on ikka meelelahutustööstus ja mitte Eesti turul.?

Jutt on hiljuti loodud uuest firmast Group One Entertainment. Selle taga seisavad samad mehed, kes arendavad Cinamoni kinoketti ja uut Sakala keskust: Tõnis Haavel LHV-st, Eesti esimeelelahutajad Peeter ja Priit Rebane ning endine Sky raadio juht Ilmar Kompus. Uue mehena on kampa võetud ungarlane Arpad Abonyi.

Ungari partner

Plaanidest ei taha mehed veel eriti rääkida. ?Konkreetseid projekte pole,? ütleb Kompus. ?Tahtsime oma ala asjatundjad ühe firma alla koondada,? lisab Haavel. Niipalju on selge, et plaanidesse kuuluvad ikka kinod, klubid ja kontserdid. Kuna suunaks pole mitte Eesti ega isegi mitte Balti turg, siis kaasati osanikeringi ka ungarlane Abonyi. Kas see võiks olla märgiks, et tahetakse siseneda Kesk-Euroopa turule? Kompus jääb vastuses põiklevaks: ?Kõik variandid on võimalikud.?

Arpad Abonyiga saadi esimene suurem koostöökogemus just Cinamoni kinode juures. Mehe taust on muljetavaldav. Ta on juhtinud kinoketti Ungaris ja Tšehhis. Olnud Ungari meelelahutushiiglase InterCom eesotsas. InterCom tegeleb filmide tootmise, levitamisega ja kinode arendamisega. Firma asutajaks ning presidendiks on Ungari päritolu Hollywoodi raskekahur Andrew G. Vajna. Õlitatud musklitega superkangelasi armastav Vajna on kuulsust ja raha kogunud eelkõige Rambo ning Terminaatori seeriate produtsendina.

Cinamoni taga sama seltskond

?? Eelmise aasta lõpus avas meelelahutuskontserni BDG osalusega Baltic Multiplex Ventures Kaunases oma esimese kino- ja meelelahutuskeskuse Cinamon. Järgmised Cinamoni kinod on plaanis avada kevadel 2006 Klaipedas ning seejärel ka Tartus ja Tallinnas Sakala Keskuses.

?? Selle projekti taga seisab suuresti sama seltskond, kes nüüd oma plaanides Baltikumist kaugemalegi vaatab. Lisaks Peeter Rebasele, tema vennale Priit Rebasele ja nende firmale BDG seisab Cinamoni selja taga kokku neliteist partnerit ? Eestist, Ungarist, USA-st ja Kanadast. Rahastamise eest hoolitseb LHV, kelle üks omanikke Tõnis Haavel on ka ise üks Cinamoni osanikke ning rahastamisskeemi kokkupanija.

?? Cinamon on filmide näitaja. Raha läheb seega filmitehnikast kuni istmekateteni ja kõige muuni, mis sinna vahele jääb.

?? Kui käivitamisaeg läbi saab, siis hakkab Cinamoni tegevust juhtima Chris Lowe nimeline inglise härrasmees. Kinoäriga on ta seotud olnud juba paarkümmend aastat. Viimati juhtis ta Ungaris, Sloveenias ja T sŠehhis kümmet Palace Cinema nimelist kinoteatrit.