Euroopa eelvooru võidukolmiku moodustasid Norra, Rootsi ning Taani. Konkurentsist pudenesid ja Eesti seljataha jäid mitmed vanad ning tuntud gastronoomiamaad nagu Hispaania, Itaalia, Luxembourg.

"Me tegime selle ära! Kuudepikkune harjutamine, mis päädis parima ajastusega otse võistlustules, on võit nii meie meeskonnale kui Eesti gastronoomiale," sõnas Bocuse d'Or Eesti president ning Eesti Kulinaaria Instituudi asutaja Dimitri Demjanov. "Bocuse d'Or' on koht, kus kohtuvad innovatsioon ja traditsioonid, see on nii riigile kui teda esindavale kokale võimalus silma paista maailma absoluutsete tippude seas," sõnas ta.

Demjanov avaldas lootust, et toidukultuuri arendamisele paneb õla alla ka riik. "Skandinaaviamaad olid lisaks võistlejatele ning fännikoorile esindatud ka ministeeriumide tasemel, toimub tihe koostöö turismivallas, millest Eestil oleks palju õppida," lisas Demjanov.

"Võistlus oli ränk, raskem kui ma arvasin," võttis esimesed emotsioonid kokku Heidy Pinnak. "Mul on tohutult hea meel edasipääsu üle! Meeskonnatöös oli suurepärane klapp Islandilt pärit treeneri Ragnar Omarssoniga ning abikoka Ari Gunnarsoniga, kellega loodame imesid korda saata ka Lyoni lõppvõistlusel," lausus Heidy Pinnak.

Võistlustöös olid ette antud kaks kohustuslikku toorainet - üks kala-, teine liharoa jaoks - , milleks olid tänavu merikeel ning Bresse'i kana. "Määratud toorainete kõrval pole me kunagi varem Bocuse'il esinedes kasutanud nii palju ehedalt eestimaist - Vana Tallinnat, vutimune, kadakamarju, Olde Hansa vürtsikaid mandleid, verivorsti," loetles Dimitri Demjanov võistlustöös kasutatud komponente.

Bocuse d'Or' võistlusel esineb Eesti kolmandat korda. Kokku pürib Lyonis toimuvale lõppvõistlusele üle 60 riigi, kellest finaali jõuab 24. Eesti on nüüd kindlalt nende seas.

Bocuse d'Or Eesti tänab abi ja toetuse eest Eesti saatkonda Brüsselis, EASi, Põllumajandusministeeriumi, ASi The Divison, ASi Liviko, Olde Hansat, OÜd Segers Eesti ja kõiki meeskonnaliikmeid, kes aitasid võistlustele kaasa.