Paljud Eesti näitlejad on ühtlasi ka ettevõtjad. Firmad on tihti loodud eelkõige selle pärast, et erinevaid kõrvalprojekte, reklaamitöid, õhtujuhtimisi jms teha. Juriidiliste isikute vaheline suhtlus on lihtne ja kasulik mõlemale poolele.

Ärileht ei otsinud absoluutset tõde, sest kõiki Eesti näitlejaid ja nende ettevõtlustegevust läbi hekseldada oleks tükk tegemist. Küll aga on teada, millised on eelnevatel aastatel näitlejate seas edukamad ettevõtjad olnud. Lisaks veidi otsimist ning vastu vaatab tabelist nähtav pilt.

Reastasime ettevõtlikud näitlejad 2014. aasta kasumi järgi ehkki reastada võiks vabalt ka teiste näitajate alusel. Käibe osas on esikohal Andres Dvinjaninov oma Emajõe Suveteatriga, järgnevad Ivo Uukkivi ja Guido Kangur/Pille Lukin. Kui aga võtta jaotamata kasumi arvestus, siis lööb teisi pika puuga Veikko Täär (samas on tal näitlemisega mitte seotud ettevõtmistes päris nirult läinud). Dividende võtsid enam Evelin ja Priit Võigemast, kuid kohe nende kannul olid Elmo Nüganen ja Anne Reemann oma ühisettevõttega.

Ei saa öelda, et näitlejad väga dividendide maksmise lembesed oleks. Väike puhver peab ikka olema. Vaid Hendrik Toompere võttis välja kogu kasumina teenitud raha.

Hea on näha ka uusi tulijaid, kes tõenäoliselt Eesti edukamate ettevõtja/näitlejate tabelis veel kenasti tõusta jõuavad. Vennad Piusid ja Henrik Kalmet ei ole kaua ettevõtjad olnud, kuid juba läheb neil täitsa kenasti. Priit Pius sai endale dividendegi maksta.

Tabeli vaatamiseks kliki sellel.