Pressinõukogu arutas Nordica Aviation Group AS-i kaebust Eesti Päevalehes ning Delfis 7. ja 8. aprillil 2019 ilmunud artikli „Nordica ja LOT-i tütarfirma viivitab lennukiremondi arvete maksmisega“ peale ja otsustas, et väljaanded rikkusid head ajakirjandustava.

Artikkel räägib sellest, et Nordica ja LOT-i tütarfirmal Regional Jetil on aegajalt maksmata arveid lennukite hoolduse ja remondiga tegelevale Magnetic MROle.

Nordica Aviation Group AS kaebas Pressinõukogule, et artikli pealkiri on eksitav, sest loos ei kinnita keegi, nagu oleks arvete maksmisega probleeme. Kaebaja ei ole rahul sellega, et kuigi toimetuse kontrolli käigus tuli info ebatõesus välja, avaldas leht loo ikkagi. Samuti leiab kaebaja, et loos on segamini oletused ja uudised ning avaldatud on tõenditega tagamata info.

Eesti Päevaleht vastas Pressinõukogule, et lehele kinnitas Nordica juhatuse liige, et ettevõte võib aeg-ajalt lennukiremondi eest võlgu olla. Seetõttu on lehe väitel ka artikli peakiri õige. Leht märkis, et artiklis ei ole ühtegi valet ega eksitavat väidet, sest avaldatud on lehele saabunud vihje ja selgitused, mis vihje ümber lükkavad.

Pressinõukogu otsustas, et Eesti Päevaleht ja Delfi rikkusid ajakirjanduseetika koodeksi punkti 4.11., mis näeb ette, et pealkirjad ei või auditooriumi eksitada. Pressinõukogu hinnangul on artikli pealkiri eksitav, sest loos endas ei ole infot, mis kinnitaks peakirjas toodud väidet.

Pressinõukogu esimees Gunnar Siiner