Alustame põhjanaabist Soomest. Kui varem prognoosis Swedbank Soome tänavuseks majanduskasvuks 1,9 protsenti, siis uue prognoosi kohaselt augustis vaid 1,4 protsenti. Ka tuleva aasta kasvuprognoosi tõmmati 1,8 protsendilt 1,2 protsendini.

Läti majanduskasv praks tänavu aeglustuma varem prognoositud 3,3 protsendilt 2,8 protsendini. Tuleval aastal nii suurt kasunumbrit oodata pole, see peaks tulema 2,5 protsendi asemel vaid kaks protsenti.

Meie kaubandusparteritest helgeim tulevik näib ootuste kohaselt Leedus. Tänavuse majanduskasvu ootust tõsteti kolmelt protsendilt 3,7 protsendini ja tuleva aasta oma jäeti muutumatult kahele protsendile.

Saksamaa tänavusest kasvuootust lõigati 0,8 protsendilt 0,6 protsendile, kuid tuleva aasta ootusest ei jäänud suurt midagi alles. See tuli alla 1,3 protsendilt 0,2 protsendini.

Ka aleimalt kogu euroala numbreid trimmiti ja tuleva aastaosas päris jõuliselt. Tänavune majanduskasv peaks tulema loodetud 1,2 protsendi asemel 1,1 protsenti, kuid tuleva aasta oma peaks känguma 1,3 protsendilt 0,7 protsendini.

Rootsi majanduskasvu tänavust ootusest võeti maha 0,1 protsendipunkti ja uueks ootuseks on 1,3 protsenti, kuid tuleva aasta osas nii hästi ei lähe. 2020. aastal peaks vana 1,7 protsendise majanduskasvulootuse asemel terendama 1,2 protsendine kasvunumber.

Venemaa majandus peaks kasvama tänavu 1,1 protsenti (varem loodeti 1,5 protsenti), kuid tuleva aasta kasvuootus jäeti 1,8 prtosendile.