Eesti Pandipakendi juhataja Oleg Epneri sõnul on tagatisrahasüsteemi kaudu tarbijani jõudvate pakendite määr iga päevaga kasvamas. ?Paljud tootjad ja kaubamärgi omanikud paiskavad tarbimise kõrghooajaks kogu oma toodete valiku müüki juba tagatisrahamärgiga, mis näitab selgeid märke tagastuse hüppeliseks kasvuks juba lähinädalatel,? kinnitas Epner. Ta lisas, et Eesti Pandipakend prognoosib suve keskpaigaks miljoni joogipakendi töötlusse jõudmist, sest siis on tarbimise ja tagastamise kõrgaeg.

Maikuu lõpuga hõlmab Eesti Pandipakendi süsteem 90% plastist, 95% metall- ja 95% klaaspakendeid joogipakendite koguarvust Eesti turul.

1. juuni seisuga on Eesti Pandipakendi toodete registrisse kantud 700 erinevat tootemärki.

Jaemüüjatest on tagasivõtukohustuse täitmiseks väga hästi valmistunud suuremad jaemüügiketid, nagu Selver, Prisma Peremarket, ETK ja enamik Tarbijate Ühistuid. Tänaseks on terves Eestis paranenud oluliselt keskmiste ja väiksemate kaupluste valmidus teenindada tarbijat. Juba lähinädalatel on Eesti Pandipakendi süsteemi lisandumas ligi 1000 tagasivõtupunkti.

Eesti Pandipakendi tegevusalaks on üleriigiline karastusjookide, õlle ja vähese etanoolisisaldusega alkohoolsete jookide ning mahla, mahlakontsentraatide ja nektarite klaasist, plastist ja metallist, pandiga koormatud pakendite ning pakendijäätmete kogumine, kordus- ja taaskasutus ning taolise tegevuse korraldamine Eestis.