Rääkides Euro kasutuselevõtust toonitas Minka, et ka kõige väiksemaid viiteid ei ole kursi muutmise kohta tehtud ei avalikult ega ka kuluaaride taga, vahendas Valga linnavalitsuse avalike suhete spetsialist.

Kursi muutmine pole tõenäoliselt enam ka võimalik puht praktiliselt. „Asjade ajamise mõttes pole lihtsalt aega,“ selgitas Minka, ning lisas, et sellisel juhul peaksid kõik euroala välisministrid olema ühtsel meelel kursi muutmise suhtes.

Hinnatõusust rääkides selgitas asepresident Minka, et õigus on nii sellel poolel, kes ütleb, et märgatavat hinnatõusu peale euroga liitumist ei tule, kuid ka sellel poolel, kes on vastupidisel arvamusel. 

Tuues näiteks neli viimast euroalaga liitunud riiki selgitas Minka: „Statistilises mõttes räägitakse tõtt, et hinnad pole tõusnud.“ Samas aga lisas Eesti Panga asepresident, et tajutav hinnatõus on tõepoolest nendes neljas riigis toimunud. Statistilist ja tajutavat hinnatõusu mõõdetakse erinevalt.

Kui statistilist hinnatõusu mõõdetakse tarbijahinnaindeksi, ning kestuskaupade hinna järgi, siis tajutav hinnatõus on kõik see, mida inimesed näevad ja tajuvad otseselt ostes jäätist, leia-saia või käies
juuksuri juures, selgitas Minka.

Mure, et euro ja sellega seonduv tuleb inimestele äkki ja ootamatult, vähendatakse laialdase info jagamisega. „Teavitustöö tuleb suuremahuline,“ kinnitas Minka, lisades, et infot euro kohta saab peagi
nii massimeediast, otsepostituste kui ka ürituste kaudu.

Esmaspäeval soovitasid eurotsooni rahandusministrid võtta Eesti eurotsooni liikmeks. Suure tõenäosusega saab Eestist 1.jaanuaril 2011 17. euroala riik.