Panganõukogu liikmete hinnangul peab tekkinud olukorras, kus reaalsed kandidaadid kukuvad üksteise järel mängust välja, tõenäoliselt presidendi otsinguil aja maha võtma. Kiire ehk homme tehtav valik eeldaks eelmise presidendi, presidendivaliku esimeses voorus Vello Venselile alla jäänud Vahur Krafti või teises voorus Mart Opmannile alla jäänud Kalev Kuke valimist.

Samas tõrjuvad Krafti kandidatuuri resoluutselt mitmed panganõukogu liikmed, seostades tema nimega eelkõige nõrka pangandusjärelevalvet. Sellele on tähelepanu juhtinud nii Maapanga juhtumit analüüsinud rahvusvaheline ekspert Eigil Molgaard kui ka pankrotistunud Maapanga pankrotitoimkonna esimees Madis Üürike.

Nii Eesti Panga nõukogu esimees Mart Sõrg kui ka nõukogu liikmed Jüri Sepp ja Kalle Jürgenson tunnistavad, et oma osa pangajuhi valikul mängis ka Molgaardi aruanne. «See puudutab just Krafti,» rõhutas Jürgenson.

Lisaks vihjavad panganõukogu liikmed keskpanga juhtkonna vahelistele sisepingetele.

Keskpanga nõukogu liikmed peavad parimaks keskpanga presidendikandidaadiks panganõukogu liiget, Tartu Ülikooli majandusteaduskonna dekaani Jüri Seppa. Sepp loobub sarnaselt suursoosiku Ardo Hanssoniga antud aust. «Sepast on juttu olnud, kuid ta ei taha Tartust ära tulla,» ohkas Sõrg.

«Olen kindlalt ära öelnud, sest olen lubanud praeguses ametis olla kolm aastat ning ei taha Tartust ära minna,» kinnitas Sepp. «Lisaks pole pangandus ja rahandus minu erialad.»

Kui just Kalev Kukke homme taas presidendikandidaadiks ei valita, siis venib keskpanga presidendi valimise maraton veel mõne nädala võrra.