Sampo Panga, samuti endise Investeerimispanga ja Optiva Panga juht Härmo Värk ütles, et praegu pole täpselt teada, mis ettevõtted müüki lähevad ja millal nad müüdud saavad. Tema sõnul mingit tähtaega müügiks seatud pole.

Eesti Panga värske avalike suhete juhi Janno Tootsi väitel on keskpank teinud vastavalt varem kokkulepitule eraldisi Sampo halbade investeeringute katteks 97,7 mln krooni ulatuses. Sellest ligi 70 mln on mõeldud ASiga Farmaatsiatehas seotud tehingutes kaotatud raha katteks.

Eesti Pank on 9,7 mln krooni Sampole juba välja maksnud.

Lisaks farmaatsiatehasele on müügis ka đampooni ja kreemide tootja AS Orto. Värk ütles, et Sampol on ettevõtetes veel positsioone, aga ta ei osanud öelda, milliseid. Ta märkis, et kõigile otsitakse sobivat ostjat, samuti on lähiaja eesmärk leida investor Grindeksile. "Korraldame Grindeksile rahvusvahelise pakkumise," rääkis Värk. Tema sõnul Ortot välismaale müüma ei minda, vaid lepitakse kohalike ostjatega. Mõlemal ettevõttel on Värgi sõnul huvilised olemas.

Värk ütles, et nõue Eesti Panga vastu ei pruugigi tulla 97,7 mln krooni, selle summa puhul on arvestatud väga konservatiivset hinnangut. Varade müügist võib tulla rohkem raha.