„Eesti majanduskasv ei sõltu enam välisraha jooksvast sissevoolust ja Eesti jooksevkonto on tasakaalustumas. Jooksva välisfinantseerimise vajaduse katab täielikult EL struktuurifondidest laekuv raha sissevool. Jutt majanduse lühiajalisest välisvõlast, mis vajab kiiret tagasimaksmist, ei vasta tõele. Sellised väited põhinevad andmete valel tõlgendamisel,” selgitas Ross.

Keskpanga asepresident rõhutas, et Põhjamaade pangandusse kuuluv Eesti pangandus on usaldusväärne ja stabiilne. „Eesti pangandusel ei ole olnud viimasel ajal enam vajadust võtta laenu oma emapankadelt, vaid nad rahastavad end nüüdseks Eesti hoiustajate arvelt. Eesti pangandussüsteem on hästi kapitaliseeritud ja laenukahjumite kasv ei kujuta ohtu panganduse usaldusväärsusele. Panganduse kapitalipuhvrid, suuresti eelmiste aastate kõrge kasumlikkuse tulemus, on enam kui piisavad kõigi riskide katmiseks sel ja järgmistel aastatel,” rääkis Ross.

Euro kasutuselevõtu perspektiividest rääkides ütles Ross, et Eesti täidab väga suure tõenäosusega selle aasta lõpus kõik Maastrichti kriteeriumide väärtused ja seetõttu on võimalik, et euro tuleb Eestis kasutusele 2011. aastal.