"Oleme teadlikud erinevatest allikatest laekunud info põhjal, et Eesti Pank on koos teiste finantsasutustega mitmes levitatud nimekirjas kui küberrünnakute sihtmärk. Tõsiseid küberründeid Eesti Panga vastu ei ole täheldatud, kuid jälgime olukorda ja oleme ohu vastu rakendanud turvameetmeid," vastas Eesti Pank.

Varasemast on teada, et Põhja-Korea häkkimisoperatsiooniga koodnimega „Laatsarus“ on rünnatud Bangladeshi, Ecuadori, Filipiinide ja Vietnami finantsasutusi. Kaspersky teatas nüüd, et samad häkkerid on rünnanud ka panku Costa Ricas, Etioopias, Gabonis, Indias, Indoneesias, Iraagis, Keenias, Malaisias, Nigeerias, Taiwanil, Tais, Uruguais ja Poolas. Mõnel juhul õnnestus häkkeritel ka nendest pankadest raha varastada. Näiteks kaotas Bangladeshi riik mulluse rünnakuga miljoneid dollareid. Eksperdid usuvad, et saadud rahaga toetatakse riigi tuuma- ja raketitehnoloogia arendamist, kirjutas CNN.

Poola finantsinspektsiooni veebilehele smugeldatud pahavara analüüsides leidsid Kaspersky uurijad, et pahavara oli mõeldud nakatama vaid teatud IP-aadresse, mille kasutajad veebilehte külastasid. 150 IP-aadressi seas on ka Eesti Panga oma, samuti näiteks Brasiilia, Tšiili, Mehhiko ja Venezuela keskpankade ja Maailmapanga aadressid.