Konkursiga tunnustatakse edukaid tegevusi ja algatusi, mis parendavad ettevõtluse tugisüsteemi, inspireerivad ja julgustavad ettevõtjaid arenema, teatas majandusministeerium.

"GameFounders on edukalt panustanud start-up ettevõtluse arendamisse, suurendanud eksporti ja rahvusvahelistumist, mis aitab tõsta tootlikkust ja selle kaudu inimeste sissetulekuid. Finaali jõudmine kinnitab, et tegemist on ka võrreldes teiste riikidega väga innovaatilise ettevõtmisega, mis on teistele eeskujuks. See on tõestus sellest, et Eesti on maailmas üks parimaid kohti ettevõtlusega alustamiseks ja targa ettevõtte rajamiseks,“ õnnitles ettevõtlusminister Liisa Oviir GameFoundersit edu puhul.

GameFounders on esimene Euroopas asuv ärikiirendi, mis tegeleb mänguvaldkonna ettevõtjatega. Kiirendi pakub alustavatele ettevõtjatele algkapitali kõrval ka mentoreid, partnerluskokkuleppeid ja ligipääsu ülemaailmsele kontaktvõrgustikule.

Euroopa ettevõtluse edendamise auhinnaga tunnustatakse edukaid tegevusi ja algatusi, mis loovad uusi võimalusi ettevõtluse arendamiseks nii siseriiklikul kui rahvusvahelisel tasandil. Finaali jõudnud projektidest valitakse kategooriate võitjad ning Euroopa parim ettevõtluse arendaja kuulutatakse välja novembris Luxemburgis.

Ettevõtluse edendajaid hindab žürii, kuhu kuuluvad Euroopa Liidu eelmise eesistujamaa Läti ja praeguse eesistujamaa Luxemburgi, Euroopa Komisjoni, Regioonide Komitee ning äri- ja akadeemiliste ringkondade esindajad.