Tähelepanuväärne on, et võit läks Pädaste Mõisa juba kolmandat aastat järjest, teatas FoodFest.

Finaalvoorus tuli osavõtjatel sama sisuga toidukorvist, mis oli eelvoorus, valmistada eelroog, pearoog ja dessert. Kokkade loovuse testimiseks lisati pimekorvist üllatustoorainena luts. Lisaks tuli iga roa juurde valida sobilik vein ette antud valikust. Roogade valmistamiseks oli aega 4,5 tundi. Toidud serveeriti taldrikutel, millest üks pandi välja messikülastajatele vaatamiseks ning viis kohtunikekogule maitsmiseks ja hindamiseks.

Kohtunikekogu hindas lõppvoorus Põhjamaade standardi kohaselt iga toidu puhul eraldi toidu maitset, roa välimust ning töövõtteid ja professionaalsust.

Rudolf Visnapuu, korraldustoimkonna juhi ja restorani Korsaar peakoka sõnul oli Sander Väärt selgelt võistluse favoriit. Tema valmistatud roogade välimus ja maitse olid väga heas tasakaalus ja lisaks püsis ta hästi etteantud ajakavas. Otsustavaks kaalukeele kallutajaks sai võistleja loovus üllatustooraine käsitlemisel.

Mitmetele võistlejatele sai siiski takistuseks üllatustooraine. Üllatustooraine valik oli kohtunike poolt sihilik – on ju luts eestimaine kala ja rahvakeeli „vaese mehe angerjas”.

Esimesed Eesti kokkade meistrivõistlused aasta koka tiitlile toimusid 1995. aastal.