Suurim konkurents valitseb tänavu e-äri valdkonnas, kus esikoha eest võistleb kolmkümmend kaks teenust, teatas konkursi korraldaja.

Lisaks suurtele ja tuntud tegijatele nagu Starmani STARbox ning Fits.me võistleb ka täiesti uusi lahendusi – näiteks lastehoidu ja koduabilisi vahendav Look4Care või eestlastele tuntud peastarvutamise ehk pranglimise mäng Matatron.

Konkursi žürii esimehe Katri Ristali sõnul näitab konkursi vajalikkust iga korraga kasvav kandidaatide arv.

“Mitmed varasemalt osalenud ettevõtted on konkursi tulemusena oma e-lahendusi veelgi kasutajasõbralikumaks lihvinud, saanud oma teenusega Youtube’i vaatajamiljonäriks või on saadud tunnustus aidanud võita kliente välisturgudel,” sõnas Ristal.

Tänavu innustas konkursile kandideerimist kindlasti ka asjaolu, et veebruari lõpus tunnistati viimase kümne aasta maailma parimaks e-riigi lahenduseks just Eesti majandusaasta aruannete elektroonilise esitamise keskkond.

E-teenuse konkursi eesmärk on tutvustada ja tunnustada Eesti innovatiivseid e-teenuseid ja e-lahendusi ja nende tellijaid-tootjaid nii avalikus, era- kui mittetulundussektoris, samuti motiveerida teenusepakkujaid jätkuvalt välja töötama uusi kasulikke lahendusi.

Konkursile said teenuseid ja lahendusi esitada nii teenusepakkujad ise kui ka teenuste tootmisesse kaasatud tarkvaraarendusettevõtted. E-teenused võivad olla väga erinevat tüüpi, näiteks infoteenused ja portaalid, dokumentide ja taotluste menetlusteenused, e-demokraatia teenused, iseteeninduskeskkonnad ja muud taolised.

Käesoleva aasta konkursile kandideeriti seitsmes kategoorias: e-äri, e-tervis, e-haridus, e-meelelahutus, e-kultuur, e-valitsemine ja e-kaasamine. Lisaks nimetatud seitsmele kategooriale valitakse ka peavõitja.

Samuti valitakse välja kuni kaheksa teenust, mis esindavad Eestit rahvusvahelisel e-teenuste konkursil. Võitjad kuulutatakse välja 19. aprillil toimuval Infoühiskonna konverentsil.