AS-i Genteel põhitegevusala on investeerimine ja investeeringute haldamine. Põhilise osa ettevõtte investeeringutest moodustavad
väärtpaberiinvesteeringud.

"Ettevõtte bilansimaht oli 2014. aasta lõpuks 27 miljonit eurot ning aruandeaasta kasum 1,1 miljonit eurot. Väärtpaberite ümberhindlusest teeniti kasumit 1,4 miljonit eurot, intressidelt ja dividendidest kummastki 0,2 miljonit eurot. Kasumit vähendas sidusettevõttega seotud investeeringute ja laenude mahakandmine summas 0,4 miljonit eurot," kirjutab Mõis firma 2014. aasta aruandes.

Ettevõtte kumulatiivne kasum on 26,9 miljonit eurot. Kogu kasum investeeritakse, dividendide väljamaksmist ei planeerita. Firmas oli aasta lõpu seisuga kaks töötajat. Juhatus on üheliikmeline ning nõukogu kolmeliikmeline.

"AS Genteel väärtpaberiinvesteeringud on tundlikud börsihindade ja valuutakursside kõikumise suhtes. Varahaldusportfellid on koostatud konservatiivsel tasakaalu portfelli põhimõttel, kus riskid on globaalselt hajutatud valuutade, majandussektorite ja regioonide vahel. AS Genteel omab konservatiivset investeerimispoliitikat ning jätkab seda ka edaspidi," lisab Mõis.

Mõisa firma mullu kasum oli 1,14 miljonit, tunamullu ulatus kasum aga 1,97 miljoni euroni. Eelmisel aastal pankrotistus Green Clay Manufacturing OÜ, millesse Genteel oli investeerinud. Harju maakohus kuulutas mullu 6. oktoobril välja ettevõtte pankroti, misjärel kanti täiendav investeering kuluks.

Aastate jooksul on Mõisa ettevõttesse kogunenud 26,9 miljoni eurone jaotamata kasum. Kui Mõis otsustaks kogu jaotamata kasumi maksta endale dividendideks, laekuks tema pangaarvele umbes 21,5 miljonit eurot. Ülejäänu kuluks riigile tulumaksu tasumiseks.