Pärtel ütles, et Eesti-Vene piiril sujub koostöö veterinaarvaldkonnas normaalselt, olulisi probleeme pole. Teatud sertifikaadikooskõlastused on hädavajalikud tulenevalt järelevalvesüsteemide eripäradest.

Eesti esindajad viibivad kolm päeva Moskvas Venemaa peaveterinaararsti Mihhail Kravtuki kutsel. Pärteli teatel on kohtumise eesmärgiks ka spetsialistide tasemel toimiva mõlemapoolse hea koostöö süvendamine loomatervishoiu valdkonnas, seda eriti seoses ohtlike loomataudide (BSE ning suu- ja sõrataud) ennetamise ja tõrjemeetmete rakendamisega ja vastastikuse kiire teavitamisega võimaliku taudi puhkemisel.

Pärtel selgitas, et Venemaa on nii suur, et seal aeg-ajalt ikka on eri osades esinenud suu- ja sõrataudi, viimati Kaug-Idas. Üsna palju on olnud ka vähemohtlikke taude, mis on tinginud selle, et kaubavahetus on peamiselt ühesuunaline - Eestist Venemaale, niivõrd kuivõrd topelttollid seda võimaldavad. Venemaalt Eestisse tuuakse peamiselt kala ja kalatooteid, elusloomi ja loomaliha ei tooda, aga Pärteli sõnul oleks siiski kasulik teada, mida Venemaa teeb BSE ärahoidmiseks.

Et hiljuti tekkis Eesti jaoks võimalus Venemaale elusloomi müüa, siis on Pärtelil ja Razumovskil kavas täpsustada ka sellega seotud tingimusi ja nõudeid.