Eesti Posti nõukogu esimehe Meelis Atoneni sõnul peab juhatuse välja pakutud tulemusüksustele üleminek tähendama eelkõige ettevõttes tegevuste dubleerimise vähendamist. „Juhatus on oma meeskonnaga tublit tööd teinud ettevõtte efektiivsemaks muutmisel,” lisas Atonen.

Pikemalt peatuti perioodika hinnapoliitika teemal. „Nõukogu otsustas, et juhatus vaatab veelkord läbi perioodika hinnakujunduse, kohtub uuesti suuremate kirjastustega ning püüab saavutada kokkuleppe, mis rahuldab osapooli,” ütles Atonen

Nädal aega tagasi avaldas Eesti Ajalehtede Liit (EALL) oma nördimust Eesti Posti kava üle tõsta kojukannete tariife.

"Eesti Posti uued kojukande tariifid, mis peaksid hakkama kehtima 2008. aasta 1. jaanuarist, ei kohtle õiglaselt ja võrdselt kõiki perioodilisi väljaandeid. Eesti Posti poolt väidetav ülikõrge keskmine hinnatõus 30% tabab raskemalt just ajalehti, kusjuures ajakirjade hinnatõus on väiksem," seisis EALL-i avalduses.

Väljapakutud kojukande tariifid põhjustaksid suuremaid lisakulutusi eelkõige maakonnalehtedele ning üleriiklikele päevalehtedele. Näiteks toovad uued tariifid Postimehele kaasa lisakulutusi 9,1 miljoni krooni eest ehk kulud kasvavad 60%. SL Õhtulehe hinnatõus on 50% ehk 6,1 miljonit, Sakalal 66% ehk üle kahe miljoni ning Virumaa Teatajal samuti 66% ehk 1,4 miljonit krooni.

Eesti Post võttis uute tariifide väljatöötamisel aluseks ainult kaalu ja ei arvestanud lehtede ilmumissagedusega.

Eesti Posti nõukogusse kuuluvad peale Meelis Atoneni veel Tauno Tuula, Toomas Leito, Reet Roos, Edvard Saarma, Erich Teigamägi ja Indrek Raudne.