Streimann teatas oma otsusest mitte kandideerida juhatuse esimeheks nõukogule kolmapäeval, Reet Rohtla on teinud seda juba varem, teatas ETAle Eesti Posti pressiesindaja.

Eelmisel nädalal avaliku konkursi teel valitud kolmanda juhatuse liikme Kalle Tarieniga ei ole teenistusleping veel sõlmitud. Esmasel kohtumisel nõukoguga on ka Tarien kinnitanud, et ei soovi asuda juhatuse esimeheks, vaid on huvitatud just konkursil pakutud valdkondade eest vastutava juhatuse liikme ametist.

Juhatuse esimehe selgumiseni jätkab seoses pensioniea kättejõudmisega ettevõtte tegevjuhtimisest taandunud Tarmo-Jaan Tõeleidi asemel peadirektori kohusetäitjana Alo Streimann.

Vastavalt Eesti Posti põhikirjale valitakse juhatuse esimees juhatuse liikmete hulgast nende endi poolt. Seega ei ole nõukogul võimalik juhatuse esimeest valida ega määrata.

“Tekkinud on mõningane patiseis, mis parimal juhul laheneb kolmanda juhatuse liikme lisandumisega,” ütles ettevõtte nõukogu esimees Kalev Kaal.

Eesti Posti nõukogu liikmed said kolmapäeval toimunud koosolekul ka ammendavad selgitused Alo Streimannilt teda eelmisel nädalal tabanud kahtlustuste osas ning pidasid tema jätkamist juhatuse liikme kohal õigustatuks. Kalev Kaal kinnitas, et Streimann ei eitanud nooruspõlves tehtud autoavariid ning kahetses toona juhtunut siiralt. Ka leidis Eesti Posti kinnitusel teatel fakt, et Kohtla-Järve Soojuse juhatuse esimehena tekkisid Streimannil mõnede kulutuste osas erimeelsused ettevõtte nõukoguga, kuid pooled said kokkuleppele ning täna teineteise suhtes pretensioone ei ole.

“Samas on eelmised tööandjad — Kohtla-Järve Soojus ja Viru Keemia Grupp — iseloomustanud Streimanni tugeva juhina ning Eesti Posti juhtimisse on pädevad inimesed jätkuvalt teretulnud,” kommenteeris Kaal. Ta meenutas veel, et Streimanni häid juhiomadusi rõhutas ka personalifirma Fontes, kes kevadel teda juhatuse liikmeks soovitas.

Nõukogu kiitis oma täna toimunud korralisel koosolekul heaks juhatuse poolt ette valmistatud Eesti Posti strateegiliste valikute kava ning arutas ka muid kahe koosoleku vahelisel perioodil kerkinud küsimusi.

Koosolekul osalesid Eesti Posti nõukogu kõik kuus liiget: esimees Kalev Kaal, aseesimees Eduard Saarma, Kostel Gerndorf, Küllo Arjakas, Peep Kala ja Ville Kivari.