Eesti Posti eesmärk teenuste väljatöötamisel on alati parendada neid vastavalt klientidelt saadud tagasisidele. World Mail Awards´i nominendiks saamine on tunnustus meie tööle ning motivaatoriks teenuseid järjepidevalt arendada. Sel aastal esitas Eesti Posti kaks projekti - Kirjakeskuse ja pakiautomaatide Post24 lahenduse,” rääkis Eesti Posti juhatuse esimees Aavo Kärmas.

Auhindu antakse välja erinevates kategooriates: klienditeeninduse, sotsiaalse vastutustundlikkuse, e-kaubanduse, innovatsiooni, jaevõrgustiku lahenduste, turvalisuse kategooriates, teatas ettevõte.

Eesti Posti Kirjakeskus sai nominendis klienditeeninduse kategoorias. Kirjakeskus on loodud selleks, et kõik kirjad oleks võimalik teele lähetada väga kerge vaevaga. Kirjakeskuses on võimalus edastada lihtsalt, mugavalt ja turvaliselt nii liht- kui tähtkirju interneti teel ööpäevaringselt. Kirjade teelepanekut saab koordineerida mugavalt, arvuti juurest lahkumata. Kirja saatja ei pea enam kirju välja printima, ümbrikusse panema ja postkontoris teele lähetama - seda teeb Eesti Post.

Post24 on nominent jaevõrgustiku lahenduste kategoorias. Post24 teenus on innovaatiline lahendus, mis maailmas unikaalsena kombineerib pakiautomaadi, postkontori ja kulleri võrgustiku, võimaldades tarbida pakiteenust 400-s teeninduspunktis üle Eesti. Pakiautomaadist saab pakki saata nii teise pakiautomaati, postkontorisse kui ka kulleriga koju kätte. Post24 välitingimustes olevate pakiautomaatide kaudu on paki saatmine võimalik 24 tundi ööpäevas. Saadetised saab vormistada eelnevalt internetikeskkonnas ja nende üleandmine võtab aega vaid mõne sekundi. Eesti pakiautomaatidel on lisaks kasutusel ka turvaline ID-kaardi lahendus, mis võimaldab saadetisi elektroonilise allkirja vastu väljastada.

Kärmase sõnul hinnatakse projekte lähtuvalt lahenduse ulatusest, mõjust ja tõenäosusest, et tulemus realiseeritakse. „Tunnustamist leiavad teenused või ka lahendused, mis lihtsustavad juba toimivaid teenuseid. Erinevates kategoorias hinnatakse ideid ja initsiatiivi, mis loovad tarbijatele posti- ja logistikateenustele uusi väärtuseid,“ lisas Kärmas.

Post24 pakiautomaadid on Eesti turul olnud kaheksa kuud. Kliendid on teenuse hästi vastu võtnud. Pakiautomaate on kasutanud üle 70 000 inimese, pakimaht kasvab kuust kuusse.

2006. aastal sai Eesti Post World Mail Awards’i auhinna kullerite ja postiasutuste poolt kasutusele võetud GSM kaardimakse lahenduse eest. Lahendus võimaldab kulleril kiirelt ja turvaliselt sooritada kaardimakset, kasutades tavalist mobiiltelefoni, milles on erimenüüga EMT SIM-kaart.