Postiteenuste divisjoni juhi Jaan Vainulti sõnul on kõik ajas muutuv, nii ka postiteenus, teatas Eesti Post.

„Traditsiooniline postiteenus liigub arenenud riikides järjest rohkem sinna, kus käivad inimesed. Seega on igati loomulik, et maapiirkondades teeme üha enam koostööd poodide, raamatukogude ja vallavalitsustega. Muu maailma kogemus näitab, et see toob ühel hetkel kaasa ka klientide rahulolu tõusu.“

Inimesed võtavad postkontorite kolimise omaks tänu sellele, et saavad rohkem vajalikke asju ühes kohas ning tänu sellele vähema ajakuluga korda aetud.

„Inimesed ei pea enam paki pärast või markide ostmiseks eraldi postkontorisse minema, vaid saavad mugavamalt selle ettevõtmise ühildada näiteks poeskäiguga või raamatukogu külastamisega,“ selgitas Vainult.

„Meie kindel eesmärk on, et postiasutuste arv ei vähene.“

Partneri valikul arvestab Eesti Post kohalike olude ja võimalustega. Kuna vastutus postiteenuse eest jääb ikka Eesti Postile, ei saa partnereid kergekäeliselt valida. Postiteenuse kasutajatele peaks kindlust lisama ka see, et Eesti Post kooskõlastab postivõrgu tõhustamiseks mõeldud tegevused Konkurentsiametiga.

Praegu on Eesti Postil 354 postiasutust üle Eesti, neist lepingu alusel osutavad teenuseid 53. Lisaks on logistika- ja postiettevõttel 38 pakiautomaati üle riigi. Eesti Posti Kirjakeskuse online-keskkonnas saab kirju saata 24 tundi ööpäevas.