Avaliku konkursi korras 14 kandidaadi seast valitud Jankelevitsh hakkab täitma ka postiettevõtte finantsdirektori ülesandeid, teatas Delfile Eesti Posti kommunikatsioonijuht.

Eesti Posti nõukogu esimees Jüri Ehasalu hindas konkurssi tihedaks ja kordaläinuks. Leon Jankelevitshi valikul hindas nõukogu eeskätt tema rahvusvahelise finantsjuhtimise tugevat kogemust.

“Juhatuse uue liikme kuutasuks määras nõukogu 45 000 krooni, mis on 4000 krooni senisest madalam,” ütles Jüri Ehasalu. “Arvestades Eesti Postis viimasel aastal toimunud kulude kokkuhoidu, on see loomulik ja põhjendatud.”

Leon Jankelevitsh (29) on alates 1994. aastast töötanud AS PricewaterhouseCoopersi juhtiv audiitorkonsultandina, marketingijuhina ning olnud Pärnu Finantskonverentsi peakorraldaja. Jankelevitsh on rahvusvahelise ärijuhtimise magister (Heriot-Watt University Edinburgh Business School). Ta on abielus ning tütre isa.

Leon Jankelevitsh asub tööle Asis Eesti Post 1. septembrist, mil lõppevad senise juhatuse liikme ja finantsdirektori Reet Rohtla volitused seoses pensionile jäämisega.