Eesti Posti nõukogu esimehe Meelis Atoneni sõnul on ettevõtte eesmärgiks muutuda veelgi kuluefektiivsemaks, mille üheks väljundiks on mittevajaliku, postiteenuste osutamiseks sobimatu või kuluka kinnisvara võõrandamine, teatas Eesti Post.

Edaspidi tuleb vastavalt otstarbekusele jätkata oma tegevust praegusel pinnal üürilepingu alusel või leida uus vajadustele vastav üüripind. "Eesti Post peab osutama posti- ja logistikateenuseid, mitte tegelema kinnisvara haldamise ja arendamisega. Läbi üürisuhete tuleb saavutada halduskulude parem planeeritus ning kinnisvara müügist saadav raha investeerida ettevõtte arengusse," ütles Atonen.

Eesti Posti juhatuse esimees Ahti Kallaste kinnitas, et eelnimetatud kolme kinnistu võõrandamised ei mõjuta kuidagi Eesti Posti kliente ja teenuste osutamise tingimusi.

"Kindlasti ei pea elanikud muret tundma, et kinnistute võõrandamisel postkontorid nendest linnadest kaovad. Ettevõte tegutseb seal edasi, ainult postkontori asukoht võib muutuda ja sedagi vaid põhjusel, et soovitakse liikuda keskustesse, kuhu on koondunud või koondumas linna äri- ja elutegevuse sõlmpunktid – näiteks kaubanduskeskused,“ lisas Kallaste.

Juhatuse eesmärgiks on veel sellel aastal kinnistute ostu-müügi lepinguteni jõuda ning teenida kinnistute müügist tänases turuolukorras parim võimalik tulu.



Kinnistutel asukohaga Põlva, Kesk tn 19 (kinnistu suurus 3739 m²) ja Võru, Jüri tn 38A (kinnistu suurus 2843 m²) asuvate hoonete kasutamine on ebaefektiivne ja kulukas kuna hooned vajavad kapitaalremonti ning ruumiplaanid ei vasta tänastele Eesti Posti vajadustele postiteenuse osutamisel.



Otepääl, Lipuväljak 24 asuvas Eesti Postile kaasomandina (49,65%, 653 m²) kuuluvat hooneosa ei kasuta ettevõtte optimaalselt tulenevalt hoone ruumiplaanist, samuti vajab hoone investeeringuid.



Kõik kinnistud võõrandatakse avaliku enampakkumise korras.



Ettevõtte kinnisvaraga seonduvad teemad on nõukogu otsustuspädevuses. Eesti Posti nõukogusse kuuluvad Meelis Atonen (nõukogu esimees), Tauno Tuula, Toomas Leito, Reet Roos, Mario Lambing, Erich Teigamägi ja Indrek Raudne.