„Loomisel on uus postilogistika süsteem, mis hakkab asendama seniseid infosüsteeme ning võimaldab suuremat paindlikkust äriprotsesside arendamisel ja optimeerimisel,” ütles juhatuse liige Aavo Kärmas.

Eesti Posti teatel lihtsustab uus tarkvara töökorraldust neljas posti põhiprotsessi valdkonnas: saadetiste haldus, vedude seal hulgas transiitvedude, postikande ja kullervedude korraldamine ja teostamine, ladustamine ehk klientide kauba hoiustamine ning taara haldamine.

Lahendus võetakse kasutusele üle-eestiliselt sorteerimiskeskustes, postivahetuspunktides ja terminalides ning hallatakse tsentraalselt. Olulise tehnoloogilise uuendusena hakkab postilogistikasüsteem esimesena kasutama lihtsustatud andmevahetuse mudelit ehk integratsiooniserverit, mis võimaldab mugavamalt ja ratsionaalsemalt andmeid vahetada teiste infosüsteemi osadega.
„Klientidele paraneb teenindamise kvaliteet ja info kättesaadavus, eelkõige võimalus pakkuda paremat saadetiste infot äriklientidele,” ütles äriarenduse ja -halduse osakonna juhataja Toomas Türk.