Kokku osales konkursil 126 pretendenti. Uus juhatuse liige hakkab vastutama personali, koolitussüsteemi ja strateegilise arengu väljatöötamise eest.

Nõukogu liikmete hinnangul tegi Mercuri Urval ära tõsise töö ning kõik kolm lõppvooru pääsenud kandidaati olid konkursialuse ametikoha väärilised. Nõukogu ei avalda ülejäänud pretendentide nimesid nende endi soovil, kuna tegemist on teistes ettevõtetes praegu juhtivatel kohtadel töötavate inimestega. Eesti Posti juhatuse kolmapäeval valitud liige on töötanud Sertifitseermiskeskuse juhatajana ja Visa International piirkondliku juhina.

Eesti Posti juhatuse liikme koht vabaneb seoses senise peadirektori ja juhatuse esimehe Tarmo-Jaan Tõeleidi tööleasumisega Eesti Posti nõukogu nõunikuna. Uue juhatuse esimehe valib vastavalt Eesti Posti põhikirjale juhatus oma liikmete seast.

Uus juhatus koguneb esimesel võimalusel ning nõukogu nägemuse kohaselt hiljemalt lähema nädala jooksul.

Eesti Posti juhatus on kolmeliikmeline. Eelmisel korral uuenes Eesti Posti juhatus käesoleva aasta kevadel, mil juhatuse liikmeks ja arendusdirektoriks sai personalifirma Fontes valiku alusel Alo Streimann. Lisaks Kalle Tarienile ja Alo Streimannile kuulub Eesti Posti juhatusse ka aastaid ettevõttes töötanud finantsdirektor Reet Rohtla.