Streimann nimetati postifirma nõukokku tänavu juunis ning esialgu oli tema kõige kindlam kandidaat firma peadirektori kohale. Ettevõtte senine juht Tarmo-Jaan Tõeleid jäi suvest pensionile ning seetõttu vajas koht täitmist.

Eesti Posti nõukogu esimehe Kalev Kaalu sõnul teeb Streimann tööd peadirektori kohusetäitjana korrektselt ning nõukogul ei ole talle midagi ette heita, vahendas BNS. Samas ei soostunud ta kommenteerima võimalust, et Streimannist saab firma tegelik juht, kuigi paljud on sellele vastu olnud.

Streimann teatas pärast oma varasemate süütegude laialdast ajakirjanduses käsitlemist, et ei soovi Eesti Posti peadirektoriks kandideerida ning jätkab tööd juhatuse liikmena. Peadirektori kohusetäitjaks nimetamine tähendab, et võim firmas on ikkagi tema käes.

Kaalu sõnul on nõukogu volitanud teda pidama firma kolme juhatuse liikmega läbirääkimisi selleks, et keegi juhatuse esimeheks hakkaks. Kui juhatuse liikmetest keegi peadirektori kohta vastu ei võta, on nõukogul õigus juhatuse volitused lõpetada ning uued inimesed otsida.

Eesti Postile tähendaks see suuri lisakulusid, ütles Kaal. Nende vältimiseks püüab nõukogu, kelle kuuest liikmest kolm on keskerakondlased, tõenäoliselt veenda Streimanni oma avaldusest lahti ütlema ning ka ametlikult peadirektoriks hakkama.

Streimann sai postifirma juhatuse liikmeks juunis. Esialgu oli tema kõige kindlam kandidaat firma peadirektori kohale. Ettevõtte senine juht Tarmo-Jaan Tõeleid jäi suvest pensionile ning seetõttu vajas koht täitmist.

Varem Keskerakonnaga tihedalt seotud olnud Streimann oli uuele kohale soosik ka keskerakondlasest majandus- ning teede- ja sideminister Liina Tõnissoni silmis, kelle haldusalasse Eesti Post kuulub. Ministri plaani nurjasid teated Streimanni varasemate pattude kohta.

Streimann kuritarvitas mees Kohta-Järve Soojust juhtides firma krediitkaarti, ajades segamini enda ja firma rahakoti. Ette heideti talle ka seda, et ta põhjustas aastate eest avarii, kuid ei soostunud selles kannatada saanud inimeste ees oma kohustusi täitma.

Eesti Posti nõukokku kuuluvad keskerakondlased Küllo Arjakas ja Kostel Gerndorf. Ka nõukogu esimees Kalev Kaal on sama erakonna liige.