Juhtkonnaga tekkisid lahkhelid ja seetõttu läksidki meie teed lahku, selgitas Streimann (30) oma lahkumist aktsiaseltsi Kohtla-Järve Soojus tegevjuhi kohalt 1999. aasta oktoobris. Eesti Posti nõukogu leppis selle selgitusega ja kinnitas tänavu juunis mehe riigifirma arendusdirektori ja juhatuse liikme kohale, kirjutab Postimees.

Tegelikult vallandati Streimann koos kahe teise juhatuse liikme — Toomas Kooviti ja Priit Rohumaaga Kohtla-Järve soojaettevõttest enda ja ettevõtte rahakoti segiajamise tõttu.

Nii anti Eesti Energia enamusosalusega ASis Kohtla-Järve Soojus 1999. aasta augustis välja Rohumaa allkirjaga käskkiri kanda kuludesse 36.000 krooni kelladele, hotellile ja tööriietele kulunud firma raha, mille kohta ettevõtte krediitkaarti kasutanud Streimannil polnud ette näidata kuludokumente. Sama aasta märtsis saatis Streimann iseennast lähetusse Saksamaale, kulutades selleks kuludokumente näitamata 55.000 krooni lennukipiletitele ja 32.000 krooni lähetuskuludele.

1998. aasta novembrist järgmise aasta juunini suutis Streimann maksekviitungite ja pangakaardiga kulutada enam kui 79.000 krooni soojaettevõtte raha. Firma rahaga tasus Streimann nii enda kui ka Annika Streimanni õpingukulud Eesti Kõrgemas Kommertskoolis, mis läks maksma vähemalt 55.000 krooni.

Kolmapäeval kogunev Eesti Posti nõukogu valib juhatusse uue liikme ja tõenäoliselt astub Streimann täna pensionile mineva peadirektori Tarmo-Jaan Tõeleiu kohale. “Valime uue juhatuse liikme nende kandidaatide seast, kelle konsultatsioonifirma Mercuri Urval meile pakub,” ütles Eesti Posti nõukogu esimees Kalev Kaal.

Seejärel valib juhatus uue esimehe. “Praegu on meil juhatuse esimehe ja peadirektori kohad ühitatud,” lisas Kaal.

Nõukogu esimees ei soovinud aga öelda, kes on Eesti Posti peadirektori kohale tõenäolisem kandidaat — kas nõukogu juhatusse toodud Alo Streimann või uus juhatuse liige.

Uut kuueliikmelist nõukogu juhib Keskerakonna liige Kalev Kaal ning sinna kuuluvad veel kaks keskerakondlast — Kostel Gerndorf ja Küllo Arjakas.

Tõeleid lahkub praeguselt ametikohalt sel reedel.