„Tegu ei ole üleöö sündinud otsusega, vaid ühiselt töötatud kolme kuu jooksul jõudsime tõdemuseni, et ettevõte vajab edasiminekuks muutusi," ütles nõukogu esimees Sten Soosaar.

Ansi Arumeele sõnas, et mõistab nõukogu otsust. „Mõistsime nõukoguga ühtemoodi, milline peaks olema postiteenuse tulevik, kuid koostöö väikestes detailides ei sujunud ning selles olukorras on mõistlikum lahku minna."

„Täname Ansi Arumeelt tema panuse eest ettevõtte arengusse nii juhatuse esimehena kui ka varasema ligi 15 aasta jooksul," ütles Soosaar.

Aasta lõpuni on juhatuse esimehe vastutusalad jagatud teiste juhatuse liikmete vahel.

Kõik juhatuse liikmed alluvad otse nõukogule ja on oma volitustes võrdsed, juhatuse esimehe kohusetäitja ülesandeks on juhatuse töö koordineerimine. Juhatuse esimehe kohusetäitja on ettevõtte juhatuse liige Andre Veskimeister.

Lähinädalatel arutab nõukogu ettevõtte juhtimisküsimusi pikemalt ning otsustab, mitu liiget ja milliste vastutusaladega saab juhatuses olema.

Kas poliitiliselt motiveeritud otsus?

Omniva kuulub väliskaubanduse- ja infotehnoloogia ministri Raul Siemi (EKRE) haldusalasse nagu ka Kredex, mille juhatuse esimees hiljuti ameti maha pani. Niisamuti lahkus ka maksuameti juhi kohalt Valdur Laid, mis kuulub samuti EKRE ministri, täpsemalt rahandusminister Martin Helme haldusalasse.

Isamaa esimees Helir-Valdor Seeder ütles Ärilehe kommentaariks, et koalitsiooni tasemel pole kindlasti sellist - Omniva juhi väljavahetamise teemalist - arutelu toimunud ja sellised otsused on iga ettevõtte nõukogu haldusala.

Seda, kas see on puhas kokkusattumus, et lühikese aja jooksul lahkub minister Raul Siemi (EKRE) haldusalas olevast Kredexist juhatuse esimees ja minema saadetakse samuti Siemi haldusalas oleva Omniva juht, Seeder kommenteerida ei osanud. „Mina ei oskaks siin küll teha kohe mingeid järeldusi, et asi võib olla poliitiliselt laetud. Muidugi tuleb vaadata iga juhtumit ja selle põhjuseid eraldi, ega poliitilise riske ei saa pimesi eitada," arutles Seeder.

„Omnival on aga raskusi ja probleeme olnud ning need on olnud pikaajalisemad kui praeguse koroonakriisi ajal tekkinud."