Teede- ja sideministeeriumi haldusalasse kuuluva Eesti Posti nõukogu liikmed ei soostunud ütlema, kui suur on tõenäosus, et riigifirma juhi koht konkursita Streimannile antakse.

“Mida te küsite, kas tahate teada mingit konkreetset tõenäosusprotsenti?” küsis keskerakondlasest teede- ja sideministri Liina Tõnissoni nõunik ja Eesti Posti nõukogu liige Kostel Gerndorf. “Küsimus tuleb kindlasti kunagi arutusele, kuid seni seda tehtud pole.”

Eesti Posti uus nõukogu on Gerndorfi sõnul üksnes kaks korda koos käinud.

“Ma ei oska spekulatsioonidele vastata, kuna midagi pole otsustatud ja konkurssi pole olnud,” ütles Alo Streimann. “See on nõukogu otsustada, kas juhatuse esimehe valimiseks korraldatakse konkurss või mitte.”

Streimann vahetab sügisel ilmselt välja Eesti Posti pensionile siirduva juhi Tarmo-Jaan Tõeleidi.

Mitme allika hinnangul on varem Keskerakonda kuulunud Streimann senini väga heades suhetes teede- ja sideminister Liina Tõnissoniga, kel on otsene mõju haldusalasse kuuluvate firmade juhtide ametisse nimetamisel.

Juuni alguses nimetas nõukogu Streimanni Eesti Posti arendusdirektoriks ning kolmandaks juhatuse liikmeks, et ta saaks ennast firma tööga kurssi viia. Streimanni kandidatuuri esitas postifirma arendusjuhi kohale personaliotsingufirma Fontes.