Eelmise aasta seisuga oli Pihkva oblastis registreeritud 95 Eesti kapitali osalusega firmat, mullu registreeriti esmaselt kaheksa Eesti osalusega firmat, nii et huvi Pihkvasse investeerimise vastu on täiesti olemas, ütles ETAle Pihkva oblasti asekuberner Vladimir Blank.

Blanki sõnul tegid Eesti ärimehed eelmisel aastal Pihkva oblastisse 6,5 miljoni dollari väärtuses investeeringuid. Oblasti väliskaubanduse maht oli eelmisel aastal 150 miljonit dollarit, seega ei ole Eesti ärimeeste osalus sugugi tühine, lisas Blank.

Neljapäevane seminar oli viimane sellesisuline, varem käisid pihkvalased ennast oma piirkonda tutvustamas Lätis Rezeknes ja Riias, Eestis Tallinnas ja Võrus.

Pihkva oblasti juhtkond on kuulutanud välisinvesteeringute leidmise oma prioriteediks ning seminarid osa suuremast kavast.

Blank nimetas Pihkva oblasti suurimaks probleemiks suurt territooriumi ja väikest elanike arvu. Et tagada terve oblasti ühtlane areng, ei jätku ainult kohapealsetest ettevõtjatest, vaja on investeeringuid väljastpoolt.

Blanki sõnul küsisid Eesti ettevõtjad eelkõige ettevõtte registreerimise, maksu- ja tollisüsteemi kohta ning kuidas Venemaa seadused kaitsevad nende omandit.

Pole välistatud, et Pihkva oblast avab veel selle aasta jooksul alaliselt töötava infopunkti, mille tegevus on orienteeritud väikestele ja keskmistele ettevõtetele.