BRS-i nõukogu liikme Jüri Käo hinnangul läheb BRS-i osaluse müük edukalt. “On loomulik, et nad käivad ministeeriumist läbi ja tutvuvad ka tuleviku kaasaktsionäri seisukohtadega, kuid mingit diktaati ministeeriumi poolt olla ei saa,” ütles Käo. Ka kinnitas ta: “Eile saavutati läbimurre, kus jõuti selgusele, et riigil tuleb nn kuldaktsiast loobuda.” Ministeeriumi seisukoht, mille järgi kuldaktsiat oleks võimalik kinnistada seaduste kaudu, pidas ta naiivseks, sest Euroopa Liidu regulatsioon ei luba vähemusaktsionäridel dikteerida oma eriõigusi kuldaktsia kaudu.

Täna on majandusministeeriumisse oodata ühe võimaliku ostja, Prominvestorsi esindajat. Eelnevalt on ministeeriumi väisanud Saksa Raudtee. Üheks võimalikuks ostjaks peetakse ka Transgroup Investi, mille taga on Eestist pärit ärimehed Maksim Liksutov ja Sergei Glinka, kellele kuuluv Coal Terminal opereerib Muuga sadamas.

Majandusministeeriumi nõuniku Heido Vitsuri sõnul on kolmest Eesti Raudtee aktsiate kontrollpaki ostmise huvilisest vähemalt kaks nõustunud, et tehing saab toimuda ainult riigi heakskiidul. Kui keegi riskib osta BRS-ilt Eesti Raudtee aktsiaid, ilma et oleks riigilt seisukohta küsinud, siis noh, kuidas võtta, õnne ma neile soovima ei hakka, aga see on nende valik,” ütles Vitsur ETV24-le.