Vare sõnul ei ole veel kindlat aega paika pandud, millal nõukogu esitatud CV-sid üle vaatama hakkab. "Enne 1. juunit tuleb ilmselt kahes voorus arutada," vastas Raivo Vare.

Kokku laekus Eesti Raudtee juhatuse esimehe konkursile 23 avaldust, millest üks võeti tagasi. Seega on nõukogul valida uut juhti 22 inimese hulgast.

Praegune juht Ahti Asmann pani juhatuse esimehe ameti maha pärast ettevõtte kütusekaardi väärkasutuse ilmsikstulekut. Pärast seda teatas juhatuse liikme kohalt taandumisest ka finantsjuht Toomas Virro. Töölepingu järgi jääb Virro viimaseks tööpäevaks 1. juuli 2015.

Majandus- ja taristuminister Kristen Michal ütles intervjuus Ärilehele, et Eesti Raudteel toimuv võimuvõitlus ja luuremängud tuleb lõpetada. "Kõigepealt on aga vaja sealne ussipesa puhtaks lüüa. Ma olen andnud ka selge sõnumi, et igaüks, kes intrigeerida üritab, peaks pigem eemale hoidma." Eeldatavasti vahetatakse välja kogu juhatus. "Ma olen EVR-i nõukogule vihjanud, et [Parbo] Juchnewitschi võiks tagasi kutsuda, aga seda pole tehtud, sest vastasel korral oleksid pea kõik juhatusest vabad. Aga Eesti Raudtee juhatuses tulevad konkursid-muudatused," ütles Michal.

EVR-i nõukogu liikmeteks on Raivo Vare, Urmas Sõõrumaa, Aivar Sõerd ja Ain Tatter. Tatteri määras Michal nõukokku ärimees Indrek Paali asemel, sest tal oli tunne, et "see aitab kaasa EVR-i olukorra normaliseerumisele".