“Mees on tõestanud oma kompetentsust, ilma temata oleks raudteel raske edasi liikuda,” kinnitas üks allikas Eesti Päevalehele.

Eesti Raudtee juhatuse liikmetena jätkavad turundusdirektor Rene Varek ja rahandusdirektor Stephen Archer. Lisaks asub juhatuses tööle ka ER-i õigusdirektor Indrek Orav.

Eile lahkusid vastavalt kahepoolsele kokkuleppele ER-i tegevdirektori asetäitja Riivo Sinijärv ja arendusdirektor Raivo Vare. “Mul ei ole hetkel edaspidiseks mingeid plaane,” ütles Vare.

Varel edasisi plaane pole

Täna allkirjastavad Eesti riik ja BRS lepingu, mille kohaselt ostab esimene 2,35 miljardi krooni eest tagasi 66 protsenti ER-i aktsiatest, lisaks 150 miljonit krooni dividende.

Eilsel koalitsiooninõukogu koosviibimisel pandi paika ka ER-i nõukogu koosseis, kuhu hakkavad kuuluma kuus poliitikut ja kaks ametnikku. Keskerakonnast on nõukogu liikmed riigikogu liige Tiit Kuusmik ja Tallinna linnapea Jüri Ratas. Reformierakonna esindajateks saavad riigikogu liikmed Rain Rosimannus ja Tatjana Muravjova. Rahvaliit nimetas omapoolseteks liikmeteks Kalevi nõukogu esimehe Heino Priimäe ja riigikogu liikme Tiit Tammsaare. Majandusministeeriumist asub nõukokku õigusosakonna juhataja Eva Vanamb ning rahandusministeeriumist maksupoliitika osakonna juhataja asetäitja Marek Uusküla.