Eesti Raudtee juhatuse liikme, turundusdirektori Rene Vareki sõnul tuli tagasilöök eelkõige heledate naftasaaduste arvelt ning seda just kuu viimasel kümnendikul. Tahkeid kütuseid ehk kivisütt veeti aprillis kokku 0,78 miljonit tonni ja veod kasvasid üle 28%.

Suurima mahuhüppe tegid aprillis väetised, mille vedu suurenes võrreldes eelmise aastaga ligi kaks korda. Puitu veeti aprillis 0,19 miljonit tonni ja mahud jäid mullusega samale tasemele. Samuti oli ka põlevkivi veomaht 0,18 miljonit tonni samas suurusjärgus eelmise aastaga. Keemiakaupade vedu suurenes aga ligi 40%, olles kokku 0,13 miljonit tonni.

Aprillikuu veomaht Eesti Raudteel oli kokku 4,07 miljonit tonni. Võrreldes möödunud aasta aprilliga olid kaubamahud ligi 5% suuremad.


Selle aasta nelja kuuga on mööda Eesti Raudteed kokku veetud 16,78 miljonit tonni veoseid, mis on 12,5% enam kui eelmisel aastal samal ajal.

Naftat ja naftasaadusi on veetud 9,8 miljonit tonni, mis on 6,1% rohkem kui eelmisel aastal.
Transiitvedude osakaal kogu vedudes ulatus selle aasta nelja kuuga 80,4%-ni, mis kokku moodustas 13,5 miljonit tonni. Mahud suurenesid ligi 11%. Importvedudes veeti kokku 1,71 miljonit tonni, mis oli ligi 31% rohkem eelneva aasta sama ajaga võrreldes.
Kohalikud veod suurenesid 10,8%, olles kokku 1,21 miljonit tonni. Sama palju suurenesid ka eksportveod, kus maht oli 0,36 miljonit tonni.