Rahastuse toel valmistatakse ja arendatakse innovaatilisi energiasalvesteid, mis on konkurentide analoogtoodetest neli korda võimsamad (80 kW/L) ning võimaldavad salvestada kuni kaks korda rohkem energiat (14 Wh/L). Tegu on viimase 20 aasta suurima läbimurdega superkondensaatorite parameetrites.

Skeleton Technologiese juhatuse esimees Taavi Madiberk selgitas: “Erakordselt suure energia- ja võimsustiheduse kombineerimine töökindlas disainis on osutunud atraktiivseks mitme juhtiva multitehnoloogia ettevõtte silmis. Skeletoni klientide hulgast leiame nii Euroopa Kosmoseagentuuri (ESA) kui ka mitu Euroopa ja USA autotootjat.”

Skeleton Technologiese superkondensaatorid on keskkonnasõbralikud ning kuluefektiivsed. Kasutatud tehnoloogia võimaldab lahendada kriitilisi energiasalvestuse probleeme, talletades ja taaskasutades pidurdusenergiat ning pakkudes tagavaravoolu lahendusi energiaefektiivsuse tõstmiseks.

Autotööstuses kasutatakse superkondensaatoreid üha enam pidurdusenergia kogumiseks ja selle vallandamiseks kiirendamisel, mis tagab kütusesäästu. Neid võib leida näiteks uutes Citröen C4 ja C5 mudelites. Uutes Enerconi tuulikutes kasutatakse superkondensaatoreid labade pööramiseks, mis võimaldab paremini tabada tuule suunda ning efektiivsemalt energiat toota.

Superkondensaatorid suudavad millisekundite jooksul vabastada kogutud energia ja pakkuda kuni 99%-list energiaefektiivsust ning üks miljon laadimis/tühjendamistsüklit ning seda laial temperatuurivahemikul: −40 … +65 ºC.

Investeeringu teinud UP Invest AS-i esindaja Margus Linnamäe toob välja Skeletoni eristumise konkurentidest patenteeritud karbiidsel süsinikul põhineva tehnoloogiaga, mis võimaldab nanoosakeste tasemel manipuleerida süsiniku struktuuri ja pooride jaotusega, et saavutada erakordselt kõrgeid näitajaid.

Linnamäe sõnul jaguneb Skeleton Technologiese konkurentsieelis kaheks: “Kõrgem võimsus- ja energiatihedus võimaldab konkurentidega võrreldes valmistada 2−4 korda väiksemaid ja kergemaid superkondensaatoreid, mis tähendab, et ka materjali kulub vähem, mis omakorda alandab tootmiskulusid.”

“Skeleton Technologiese pühendunud juhtkond ning tehnoloogiline konkurentsieelis loovad hea eelduse realiseerida potentsiaal turul, mille maht sel aastal ületab ühe miljardi dollari piiri,” lisas Linnamäe.

Skeleton Technologies kavatseb investeeringu abil arendada välja ettevõtte tootmisahela ja globaalse müügivõrgustiku. “Tootmistegevust arendatakse praegu aktiivselt Saksamaal Dresdenis. Teadmispõhine ja kõrge lisandväärtusega teadus- ja arendustegevus on aga planeeritud Eestisse jätta, selle tarvis kolime peagi Tartus vastvalminud hoonesse,” kommenteeris ettevõtte juhatuse liige Oliver Ahlberg.