„Eelkõige on see leping ettevõttele väga kasulik. Praeguses majanduslikus olukorras on eriti tähtis hoolitseda selle eest, et kõik kasutatavad lahendused oleksid võimalikult optimaalsed.

Otsus võeti vastu Eesti Raudtee huvidest lähtuvalt. Ettevõtte juhatus tegi kõik, et tagada ettevõttele parimad tingimused. Selle kindlustamiseks viidi läbi põhjalik turu-uuring, mille põhjal tehti kindlaks, et arvestuslik hinnatõus lepinguperioodil oleks minimaalselt 22%.

Samuti ei ole Eesti Raudteel USS Security vastu lepingu senise täitmise osas ühtegi pretensiooni. Tegemist on hästi täidetud ja majanduslikult kasuliku lepinguga, mille pikendamine oli Eesti Raudtee huvides parim lahendus.

Lepingut pikendati kaheks aastaks. Järgnevaks perioodiks valmistatakse ette ja viiakse läbi uus kaasaegsele kontseptsioonile vastav hange, mis samuti nõuab oma aja.

On äärmiselt kahetsusväärne, et konkurentsivõitluses kasutatakse otsustusprotsesside mõjutamiseks ebaadekvaatseid võtteid ja spekuleeritakse oletustega, millel puudub igasugune tõepõhi, arvestamata kasusaaja ehk Eesti Raudtee ja seeläbi ka riigi huve.

Rõhutan veelkord, et Urmas Sõõrumaa ei osalenud otsustusprotsessis mitte mingilgi viisil. Samuti ei avaldanud oma seisukohta ega mõjutanud otsust ministeerium. Rõhutan, mitte mingilgi viisil.

Olen väga nördinud, et ettevõtte juhtorganite liikmeid kahtlustatakse milleski muus, kui ettevõtte huvide eest parimal võimalikul viisil seismist. See on solvav.“