Burkhardt ning veel mitu ärimeest üritasid selle aasta mais pääseda ravimifirma ICN direktorite nõukogusse. Ravimifirma kahtlustas aga, et meeste sinna pürgimise põhjuseks on isiklikud huvid — tõsta kõigepealt läbi ettevõtte arenguprogrammi firma väärtust ning müüa see siis vaheltkasuga edasi. Seepärast esitas ICN selle aasta mais vastavasisulise hagi New Yorgi piirkonnakohtusse.

Lisaks süüdistas ICN Burkhardti ja teisi asjaosalisi väärinfo levitamises selle kohta, et ravimifirma juhatus ja nõukogu on hüljanud varem lubatud plaani viia läbi ettevõtte restruktureerimine. Kokkuvõttes süüdistas ICN asjaosalisi väärtpaberiseaduse rikkumises.

ICN Pharmaceuticalsi esindaja Peter Murphy ütles Eesti Päevalehele, et praeguseks on ettevõtte juhtkonna otsusega mais algatatud kohtuasi siiski peatatud. Murphy sõnul on Burkhardti praeguseks ka ettevõtte direktorite nõukogusse valitud.

Ka teatas farmaatsiafirma, et kuigi Burkhardti on ettevõtte direktorite nõukogu liikmekandidaadina iseloomustatud kui suurte kogemustega ja aktsionäride huvide eest seisvat ärimeest, pole tema minevik äritegevuses sugugi veatu.

Nimelt teatas ravimifirma, et 1999. aastal lasti Burkhardt lahti endaasutatud raudteefirma Wisconsin Central Transportation Corporationi (WCTC) juhi kohalt. Samas pole teada, mis oli nimetatud otsuse põhjuseks.

Eesti Raudtee nõukogu liige Aap Tänav ütles, et pole vastavat uudist Burkhardti kohta kuulnud, mistõttu ei osanud ta selles osas seisukohta võtta.

Augustis levis ajakirjanduses uudis, et Burkhardt, kellele kuulus 3,51 miljonit aktsiat WCTC 46,4 miljonist aktsiast, soovis oma osaluse ettevõttes maha müüa.

Nimelt tegi teine suur Põhja-Ameerika raudteefirma Canadian National Railway Corporation WTCT aktsionäridele ülevõtmispakkumise. Burkhardt teeninuks aktsiate müügist 60,17 miljonit dollarit ehk 1,05 miljardit krooni. Burkhardti likviidset vara on varem hinnatud dollarites üheksakohaliseks.