Märtsis püstitati ka ühes kuus veetud konteinerite mahu rekord, kus konteinervedude maht ulatus 1387 TEU-ni (TEU on ühe 20 jalase konteineri ekvivalent), teatas Eesti Raudtee.

“Konteinervedude arendamine Eesti Raudtee prioriteet ja viimase aasta jooksul oleme suutnud pidevalt jooksvaid vedusid võrreldes mullusega suurendada üle 50%,” ütles Eesti Raudtee juhatuse liige-turundusdirektor Rene Varek. “Sellele on kindlasti kaasa aidanud eelmisel aastal soetatud uued platvormvagunid. Samuti oleme välja kuulutanud selleks aastaks 300 uue platvormi hanke, et paremini rahuldada klientide kasvavaid konteinervedude vajadusi."

Peale selle aasta hanget suureneb konteinerplatvormide hulk Eesti Raudteel 730-ni, mis moodustab ligi 25% kogu Eesti Raudtee vagunipargist.

Eelmisel aastal sõlmis Eesti Raudtee koostöölepingu Venemaa suurima konteinerplatvormide omaniku OAO-ga Transkonteiner. “Sõlmitud memorandum on aluseks edaspidise koostöölepingu sõlmimiseks ning koostöös Transkonteineriga on meie eesmärgiks lahendada platvormvagunite varustatuse puudujäägid. Lisaks soovime koostöös Transkonteineriga ellu viia uusi konteinervedude projekte nii Moskva kui Kesk- ja Kagu-Aasia suundadel,” rääkis Varek.

Peamine suund konteinervedudes on Venemaa, kuhu veetakse üle 44% konteineritest. Venemaa suunalised veomahud on esimese kvartaliga suurenenud ligi 70%. Teiseks peamiseks sihtkohaks on Kasahstan, kuhu saadetakse ligi 25% konteineritest. Sealsed veomahud on aastaga suurenenud 3%.

Peamisteks konteinerites veetavateks kaupadeks on toidukaubad ja tööstusseadmed.