Simmermanni tööleping kehtib aasta, misjärel kuulutatakse välja avalik konkurss juhatuse esimehe leidmiseks.

Nõukogu esimehe Eva Vanambi sõnul valiti uus juhatuse esimees ilma avaliku konkursita, et kindlustada ettevõtte järjepidevus ning stabiilse arengu jätk. Omaniku vahetus tähendab paratamatult teatud arengusuundade muutumist. “Avaliku konkursi teeme aasta pärast, kui on valmis ka nägemus ettevõtte uue struktuuri kohta,” lisas Vanamb.

Uue liikmena määras nõukogu Eesti Raudtee juhatusse Indrek Orava. Eesti Raudtee juhatuses jätkavad tööd finantsdirektor Stephen Archer ja turundusdirektor Rene Varek.

Nõukogu vaatab lähema kuu jooksul üle kõigi juhatuse liikmete töölepingud.

Kaido Simmermann (41) töötab Eesti Raudtees alates 1994. aastast, esialgu peadirektori nõunikuna ning 1995. aastast aga infrastruktuuridirektorina. Simmermann on lõpetanud Tallinna Polütehnikumi raadiotehnikuna ning Tallinna Tehnikaülikooli teetehnika erialal. Tehnikaülikoolis sai ta ka 1999. aastal raudtee-ehituse erialal magistrikraadi.

Stephen Charles Archer (41) on töötanud alates 2001. aasta oktoobrist Eesti Raudtee finantsdirektorina, enne töötas ta konsultatsioonifirmas PricewaterhouseCoopers. Eestis on Stephen Archer töötanud aastast 1997. Arhcer on lõpetanud Ühendkuningriigis Sheffieldi Ülikooli füüsika erialal, teatas majandus- ja kommunikatsiooniministeerium.