Viimased aastad on Eesti Raudteele rasked olnud. Mulluse majandusaasta kahjum oli ligi 33 miljonit, 2015. aastal veidi alla 44 miljoni ja veel aasta varem lausa 51,5 miljonit eurot. Kaupa veeti Eesti Raudteel mullu 12,5 tonni, mida oli aasta varasemaga võrreldes ligi 19 protsendi võrra vähem. Transiidimahud vähenesid 29 protsendi võrra.

Riigiettevõtte majandusaasta aruannet kontrollinud sõltumatu vandeaudiitori ülevaate kohaselt kajastab aruanne ettevõtte finantsseisundit õiglaselt, välja arvatud ühes punktis.

Nimelt toob audiitor välja, et ettevõtte materiaalse põhivara bilansiliseks väärtuseks oli eelmise viimaseks päevaks 187 miljonit eurot, kuid võimalik, et seda tulnuks alla hinnata.

Eesti Raudte nõukogu juht Priit Rohumaa selgitas ERRile, et audiitori lause juures tuleb tähelepanu pöörata sõnale "võimalik".

"Eesti Raudtee on riiklikult reguleeritud varabaasiga ettevõte ja kogu see keeruline arutelu käib selle üle, kas Eesti riigi kehtestatud tariifid, praegused kauba- ja reisirongiliikluse mahud annavad piisava käibe ettevõttele, et varade hind on õigustatud," lausus ta.

Loe pikemalt ERR-ist.