Kahes hoones asuva kompleksi rajamisse investeeris Eesti pool ligi viis miljonit krooni, Hollandi pool koolitas aga sealseid töötajaid ning andis osa kompleksi sisseseadest, ütles veterinaar- ja toiduameti peadirektor Ago Pärtel. «Täpset ehituse maksumust on raske öelda ka seetõttu, et mõlemad hooned olid enne kompleksi rajamist valmis - üks neist oli tolliladu ja teine ehitatud paari aasta eest,» lisas Pärtel.

Uues kompleksis on olemas euronõuetele vastavad ruumid nii loomadele kui ka inimestele mõeldud toiduainete ladustamiseks ja külmutamiseks. Töötajaid on keskuses kümme, kes suudavad Pärtli hinnangul kogu töö ära teha. «Vastavalt nõuetele oleme avatud 24 tundi ööpäevas ning järjekordi meil reeglina ei ole,» märkis ta.

Kontroll toimub piiripunktis kolmes etapis, millest esimeseks on dokumentide ja vajalike sertifikaatide kontroll, teiseks kauba markeeringute ja pakendite kontroll ning kolmandaks üleveetava kauba kontroll. «Kui mingis etapis selgub, et kaup või selle paberid ei vasta nõuetele, võime kontrolli kohe lõpetada ja saadetise tagasi saata,» rääkis Pärtel.