Soome konsultatsioonifirma Ramse valminud uuringu kohaselt oleks Eestisse tehniliselt soodsaim tuumaelektrijaama rajamise koht Paldiski, kütust hakatakse Eestis tootma Põhja-Eestis laialt levinud diktüoneema kildist.

Arvestades elektri tarbimiskoormust, sobiks Eestisse kahe 600-megavatise võimsusega reaktoriga tuumajaam, mille ehituslik maksumus oleks miljard eurot. Võrreldes näiteks Soome ja Leedu uute tuumajaamade ja kohalike põlevkivijaamade omahinnaga oleks see majanduslikult odav.

Eestis ulatuks tuumaelektri omahind 30 sendini kilovatt-tunni (kWh) kohta, mis on nii Ignalina kui ka Soome Olkiluoto uute tuumareaktorite elektri hinnast oluliselt odavam.

„Tuumaenergeetikaga alustades peaks Eesti alustama ka selle ala spetsialistide koolitamist, samuti oleks vaja luua mitmed tuumaenergeetika järelevalvega tegelevad ametkonnad,” ütles Delfile Eesti Energia peadirektor Gunnar Okk, lisades ebamääraseks põhjenduseks, „Igal materjalil on oma piiritletud ressurss, ta lihtsalt ühel hetkel kulub ära. Neid küll turgutatakse pidevalt, ent ühel hetkel on ta lihtsalt ära kulunud.”