Laenu intressimäär on kuue kuu Euribor + 0,32 protsenti.

Covid-19 mõjude leevendamiseks mõeldud laen katab osa Eesti suurenenud kuludest, nagu:

* täiendavad otsesed kulutused tervishoiusüsteemile ja kodanikukaitsele;

* hüvitis töötajatele sunnitud palgata puhkuse ja/või enese-karantiinist tuleneva palgakaotuse eest;

* toetusmeetmed kriisist kõige rohkem mõjutatud ettevõtlussektoritele, nagu väikesed ja keskmise suurusega ettevõtted, turism ja transport;

* hüvitis ettevõtetele tulu kaotuse eest; ja/või täiendavad kulud, mis tulenevad valitsuse kehtestatud piirangutest Covid-19 leviku piiramiseks; näiteks spordiklubide, teatrite, muuseumide jms sulgemine ning karantiini kehtestamine teatavatele geograafilistele piirkondadele ja/või riigipiiride sulgemine.

„Praegune kriis põhjustab märkimisväärseid häireid tööturul, tekitab raskusi tervishoiuteenuste osutamisel ning avaldab kahjulikku mõju finantsressursside kättesaadavusele erasektoris, eriti väikestes ja keskmise suurusega ettevõtetes. Selle laenu eesmärk on pakkuda antitsüklilist rahastamist ning leevendada Covid-19 pandeemiast tulenevaid vahetuid sotsiaalmajanduslikke tagajärgi ühes meie liikmesriigis,” ütleb NIB president ja tegevjuht Henrik Normann.

Tegeleme aktiivselt Eesti riigile piisava finantspuhvri tekitamisega, emiteerisime selleks esmaspäeval lühiajalisi võlakirju 200 miljoni euro ulatuses ja nüüd oleme saanud positiivse laenuotsuse NIB-lt,“ ütles rahandusminister Martin Helme.

„Kõiki neid vahendeid on kavas kasutada Eesti majanduse, ettevõtete ja inimeste toetamiseks, et vähenda kriisi laastavat mõju ja kiirendada sellest taastumist,“ lisas minister.