Kui veel 2017. aastal deklareeris ettevõte vaid 14 628 euro suuruse käibe numbri, siis eelmisel aasta suudeti seda üle 12 korra kasvatada. Kuivõrd Elmo Rent tegutseb mitme ettevõtte alt – Elmo Rent OÜ, Elmo Rent Eesti OÜ ja Elmo Rent Grupp OÜ –, oli ettevõtte konsolideeritud käive 31.12.2018 seisuga 181 800 eurot.

Samal ajal deklareeris ettevõte eelmise aasta lõpuks konsolideeritult 6535 euro suuruse kahjumi, põhjendades seda majandusaruandes aasta lõpus tehtud investeeringutega. Materiaalsesse põhivarasse (eeskätt teenusega seotud riistvarasse ja süsteemidesse) investeeriti üle 40 000 euro. Aasta lõpuks kasvas ettevõtte varade maht 425 423 euroni, 2017. aastal oli see veel 369 989 eurot.

Kaks aastat olnud erakätes

Kuigi Elmo Rent kui kaubamärk on Eesti turul pikemalt kasutuses olnud, oli ettevõtte 2017. aasta käive niivõrd väike seetõttu, et elektriautode võrk vahetas siis omanikku. Ettevõte alustas praeguses vormis aktiivse majandustegevusega 2017. aasta septembris pärast majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumilt toimiva Elmo Rendi äri soetamist.

Pärast ettevõtmise erastamist ja Elmo Rent OÜ omandisse tulemist on teenust jõudsalt arendatudja alustatud ettevõtte kasvatamisega. Mullu liideti Elmo Rendiga ka teine lühirenditeenust pakkuv ettevõte – Minirent –, mis tõi autoparki hübriidsõidukid ning kaaluti veel paari ettevõtte soetamist, et tagada kiire kasv ja täita osanike ootused.

2018. aastal jätkati rendipunktide lisamisega (sh siseneti Narva turule), arendati edasi kliendipoliitikat, suurendati autoparki, kliendibaasi ja harjumuste analüüsimine ning loodi uued partnersuhted.

Kui 2017. aasta lõpuks oli ettevõttel veel 1780 klienti, siis 2018. aasta lõpuks nende arvu ligi kolmekordistati, nende arv küündis 4822 kliendini. Eelmise aasta lõpus oli ettevõttel 25 rendipunkti Tallinnas, Tartus, Narvas ja Pärnus ja 35 autot. Ettevõttel oli 2018. aastal keskmiselt 2 töölepinguga töötajat ning juhatuse liikmetele tasusid ei makstud.

Tahab kasvatada autoparki vähemalt 50 autoni

2019. aastal plaanib ettevõte jätkata aktiivselt teenuse arendusega, et muuta see kaasaegseks ja jätkusuutlikuks. Autoparki suurendatakse minimaalselt 50 autoni ning asutakse tegelema eeltööga, et siseneda välisturule.

Elmo Rent on ettevõtte enda kinnitusel üks maailma esimesi elektriautode lühirenditeenuse pakkujaid ja tänaseks jätkuvalt Eesti suurim jagamismajanduspõhine keskkonnasäästlike autodega lühisõidu teenuse pakkuja.

Elmo Rent kui teenus asutati ja autopark soetati 2013. aastal sihtasutuse KredEx poolt koostöös Nissani ja Mitsubishiga.